KONCERT: Chui (ZG) – Mala scena Vinko Lisjak – 17. veljače u 20 sati

Prostor CeZam Čakovec, Udruga mladih “3FF” Čakovec i Kulturna udruga Pokret plus s velikim zadovljstvom dovode zagrebački alternative jazz sastav CHUI.

Kada: 17. veljače u 20 sati

Da u Čakovcu postoji velik interes za jazz, dovoljno govori tradicionalni Jazz fair, a nedavno je na temu ovoga glazbenog žanra snimljen dokumentarni film i objavljena knjiga ”20 godina jazza u Čakovcu – kratka povijest jazza u Međimurju”. Za glazbene sladokusce odlučili smo ugostiti jednu trenutno ‘vruću’ poslasticu i ozbiljne kandidate za ovogodišnji Porin. Iza imena Chui krije se zagrebački eksperimentalni, instrumentalni jamming jazz trio, fusion bend s primjesama ambijentalnog minimal drum’n’bassa, hip-hop funka, progresiv rocka i psihodelije, kojeg čine Toni Starešinić (klavijature, elektronika, Vojkan Jocić (sax, elektronika) i Janko Novoselić (bubnjevi i perkusije).

Novi album Third Sun from the Stone pokupio je odlične odjeke od strane publike, ali i glazbene kritike, kao izvrstan i neopterećen melting pot suvremenog jazza i progressive rock glazbe, ocijenjen kao jedan od najboljih i najoriginalnijih instrumentalnih albuma, koji ”otvara svemir i opušta brige svakodnevnog života”, svakako međunarodno važan hrvatski jazz proizvod. Stoga, u srijedu navratite do Male scene ‘Vinko Lisjak’ Centra za kulturu (neprežaljeni The Club) da zajedno uživamo uz vrhunsku glazbu. Ulaznice za program neće se naplaćivati.

Korisni linkovi:

http://drustvenicentar.hr/
http://www.beat-busters.com/chui
https://soundcloud.com/chui-music
https://www.youtube.com/user/ChuithebandTV

Ovaj program se provodi u svrhu promotivnih i zagovaračkih aktivnosti Platforme za Društveni centar Čakovec.

Donatori:
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva
Grad Čakovec