Dođite i saznajte kamo ide kultura u zgradi Scheier

U utorak, 29. siječnja 2019., s početkom u 10 sati u zgradi Scheier predstavlja se projekt koji će definirati nove korake u kulturi grada Čakovca i Međimurja.

Na ovu zanimljivu konferenciju pod nazivom “Od inicijative do novih praksi u zgradi Scheier” upotpunjenu izložbom i performansom konceptualno-muzičkog projekta Eikonoise pozivamo sve zainteresirane, a posebno oni koje zanima razvoj i osuvremenjavanje kulture u našoj sredini.

Cilj konferencije jest predstaviti projekt kroz koji se u iduće dvije godine planira oživjeti zgrada Scheier te u sam centar Čakovca smjestiti javni društveno-kulturni prostor namijenjen povezivanju građana, organizacija, ustanova u kulturi te predstavnika Grada Čakovca i Međimurske županije.

Projekt Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier

Projekt “Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier” provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a sufinancira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu natječaja Kultura u centru.

Svrha  projekta “Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier” je unaprijediti model sudioničkog upravljanja, organizacijske i prostorne kapacitete lokalnih vlasti i (članica) Platforme, kao i kulturno-umjetnički program u zgradi Scheier u Čakovcu. Trajanje istog je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine. Vrijednost projekta je 2.499.436,82 kn.

Izložba Inicijativom do novih praksi u zgradi Scheier

Nakon predstavljanja projekta, u 10:40 sati, bit će otvorena izložba “Inicijativom do novih praksi u zgradi Scheier”. Izložba se bavi čitavim procesom ove inicijative za društveno-kulturni razvoj u Čakovcu te ujedno i nastojanjem da se formira zajednički i jedinstveni boravak udruga koje djeluju na području kulture i umjetnosti, socijalnih usluga, društvenog poduzetništva i sportom. Kroz svojevrsni presjek rada posjetitelji će se moći upoznati s Platformom za Društveni centar Čakovec i proučiti rad na programskoj, istraživačkoj, zagovaračkoj pa i planskoj razini na desetak lokacija diljem Međimurja.

Konceptualno – muzički performans projekta Eikonoise

Prigodna najava budućih kulturnih programa uz konferenciju i cjelodnevnu izložbu bit će konceptualno-muzički performans projekta Eikonoise.

Bojan Miljančić — Eikonoise

U 18 sati istog dana svi zainteresirani za procvat suvremenih umjetničkih nastojanja i programa u Čakovcu imat će priliku prisustvovati na prvom konceptualno-muzičkom performansu u Scheierici. Eikonoise, koji predvodi naš višegodišnji suradnik Bojan Miljančić, će povodom ovog događaja s kolegom bubnjarem Marinkom Marciušem izvesti zvučni performans koji svojim izrazom teži izvornosti, slučaju, neponovljivosti i originalnosti.

Nemojte propustiti priliku i pridružite nam se u zgradi Scheier na događanjima u sklopu predstavljanja projekta “Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier”. Svojim prisustvom učinite kulturu u Čakovcu i Međimurju boljom i kvalitetnom zajedno s nama!