Koprivnica – regionalno umrežavanje i razmjena iskustva u suupravljanju u kulturi

Sve zainteresirane za  kulturu i razvoj novih kulturnih praksi grada Čakovca, Međimurske županije, grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije pozivamo na Regionalno umrežavanje i razmjenu iskustva u suupravljanju u kulturi koje će se održavati u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. s početkom u 17 sati u Prostoru FUNK / Kampus, Trg dr. Žarka Dolinara 1 u Koprivnici.

Glavi cilj ovog okupljanja je postizanje dobrih praksi na temelju razmjene međusobnih iskustava u kulturi u regiji. Prostor FUNK će ovom prilikom kroz umrežavanje i razmjenu iskustava biti mjesto okupljanja predstavnika Platforme za Društveni centar Čakovec, AK galerijeUdruge KoprivaUdruge maMUZEUdruge RockLiveUdruge Pod galgamaMaje Ferlindeš, predstavnice Grada Koprivnice, te Aleksandre Ličanin, predstavnice Međimurske županije.

Nakon uspješnog i zanimljivog umrežavanja udruga, gradskih i županijskih predstavnika u Varaždinu, o zanimljivim temama kao što su sudioničko upravljanje u kulturi, civilno-javna partnerstva, razvoj kulturnih programa, kreiranje kulturnih strategija, generiranje zajedničkih interesa te potencijalnim budućim suradnjamarazgovarat će se u Prostoru FUNK u Koprivnici. 

Ovaj je događaj drugi od više najavljenih regionalnih, nacionalnih, internacionalnih umrežavanja i javnih razgovora Platforme za Društveni centar Čakovec u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier, a domaćin organizator istog je Forum udruga nezavisne kulture FUNK koji također radi na projektu u okviru poziva Kultura u centru

Projekt Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a sufinancira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine.