Pokrenut partnerski projekt financiran sredstvima ESF-a: Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier

U ponedjeljak, 29. listopada 2018. godine u Muzeju Mimara u Zagrebu, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi” svečano su uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava od kojih je projektu “Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier” odobren iznos od 2.499.436,82 HRK.

Projekt će trajati dvije godine i bavit će se unaprijeđivanje modela sudioničkog upravljanja, organizacijskih i prostornih kapaciteta lokalnih vlasti i (članica) Platforme, obogaćivanjem programa u zgradi Scheier u Čakovcu, povećanjem uključenosti građana u procese donošenja odluka u lokalnoj zajednici, te povećanjem njihova pristupa kulturnim i umjetničkim sadržajima. edukacijom zainteresiranih građana za suupravljanje u kulturi, kao i adaptacijom prostora zgrade Scheier.

Ugovore su uručili ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan. Odobreni projekti financiraju se sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) te sredstvima Državnog proračuna RH (15%).