Poziv za dodjelu besplatnih termina i financijsku podršku javnim programima u 2019. godini

Savez udruga “Platforma za Društveni centar Čakovec” u sklopu projekta „Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier“ poziva udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe, pojedince i pojedinke da se najkasnije do 15. lipnja 2019. godine prijave za korištenje besplatnih termina i podrške javnim programima u zgradi Scheier u 2019. godini.

Projektom “Nove prakse”* Platforma želi uspostaviti polivalentni javni društveno-kulturni centar i omogućiti infrastrukturu za sukreiranje kvalitetnijeg sadržaja te potaknuti kvalitetniju programsku produkciju i prezentaciju. Sukladno tome kroz projekt se razvija model sudioničkog upravljanja javnim prostorima, jača uključenost građana te se građanima otvara pristup produkciji i prezentaciji društveno-kulturnih i umjetničkih sadržaja u zgradi Scheier.

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu predstavnici i članovi udruga, umjetničkih organizacija i neformalnih grupa te pojedinci i pojedinke. Poziv je namijenjen svim umjetnicima, aktivistima, društvenim akterima te građanima s područja Hrvatske.

Što se može prijaviti?

Prijaviti se mogu javni programi koji se bave aktualnim društveno-kulturnim temama kroz interaktivni društveno-kulturni događaj i/ili suvremenu umjetničku praksu poput izložbi, predstava, performansa, projekcija, instalacija, intervencija, koncerata ili književnih večeri.

Cjeloviti tekst natječaja i prijavnica dostupni su na stranicama zgrade Scheier – OVDJE.

Prijave se primaju zaključno do 15.06.2019. godine.

Projekt Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a sufinancira ga Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. (natječaj Kultura u centru) u 100% iznosu od 2.499.436,82 kn. Trajanje projekta je 24 mjeseci, a završava zaključno s 29. listopadom 2020. godine. Dodatne informacije o aktivnostima na projektu Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier pronađite na web stranici scheier.hr te na društvenim mrežama projekta (Facebook i Instagram).